Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor Elektroprivrede

Andelija o “strašnom problemu” u TE Tuzla, upozorio na moguć nestanak struje

andelija ep

““Imamo strašan problem u Termoelektrani Tuzla. Kreka je za prvih deset mjeseci ove godine isporučila pola miliona tona manje uglja. Iz pogona smo morali izbaciti Blok 5, imamo Blok 6 koji radi protočno, ono što dođe odmah se spali”

Tuzla bi mogla ostati bez električne energije zbog trenutne situacije sa obustavom proizvodnje u rudniku Kreka, poručeno je jutros na press konferenciji nakon sastanka u Vladi FBiH.

Ovo je kazao direktor Elektroprivrede BiH, Admir Andelija koji je kazao da bi Tuzla bez električne energije mogla ostati već danas ukoliko se iz proizvodnje isključi i Blok 6, prenosi Tuzlainfo.

“Imamo strašan problem u Termoelektrani Tuzla. Kreka je za prvih deset mjeseci ove godine isporučila pola miliona tona manje uglja. Iz pogona smo morali izbaciti Blok 5, imamo Blok 6 koji radi protočno, ono što dođe odmah se spali. Ukoliko se nastavi ovo bit ćemo prisiljeni izbaciti Blok 6 iz proizvodnje i doći ćemo u deficit sa električnom energijom, a to se može desiti ubrzo” – kazao je jutros na press konferenciji direktor EP BiH, Admir Andelija.

Podsjećamo, rudari koji od jučer protestuju ispred Vlade Federacije obustavili su proizvodnju u rudnicima, a s obzirom da su jučer iz Sindikata rudara kazali da će dio rudara otići kući kako bi mogli ići na posao, postoji mogućnost da će proizvodnja biti nastavljena, ali to ćemo znati tek tokom dana.