Anis Čeljo novi predsjednik Planinarskog saveza KS

skupstina_psks111

Planinarsko društvo “Igman” bilo je domaćin izvještajno-izborne skupštine Planinarskog saveza Kantona Sarajevo (PS KS), koja je u subotu održana na Ozrenu.

Za predsjednika PS KS izabran je Anis Čeljo iz Planinarskog kluba Nomadi, a potpredsjednica je Suada Filipović iz PD “Igman”. Predsjednik Skupštine je Nerkez Tanović iz PD “Planinar”, a izabrani su članovi i ostalih upravnih organa PS KS.

Kao prioritete Anis Čeljo naveo je zalaganje za proširenje članstva PS KS, obnavljanje sređene staze planinarsko-pješačkih putova koja se nekada zvala “Sarajevska transverzala” te uspostavljanje kvalitetne ferate (osigurani penjački put) na lokaciji Strugovi za uspon na Hranisavu (Bjelašnica).

Po izvještaju o redu, koji je usvojen na Skupštini, PS KS u prošlog godini organizirao je tri značajne manifestacije i to Dan planinara KS na Igmanu, “100 žena na Trebeviću” u povodu Dana žena – 8. marta i pohod na Vihren (2.914 m.n.v.) – Bansko u Bugarskoj.

Planinarski savez KS čini deset društava koji su platili članarinu za ovu godinu.

U domu PD Igman na Ozrenu bilo je za vikend stotinjak planinara iz raznih društava iz Kantona Sarajevo, a gosti su bili i planinari iz nekoliko planinarskih društava iz Zenice.