Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Agencija za statistiku BiH

Anketiranje se odvija po planu, anketirana 6.654 domaćinstva

popis

Ažuriranje okvira uzorka radiće se kvartalno tokom tri godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH

Za sedam dana anketiranja koje se sprovodi u okviru projekta ažuriranja statističkog Master okvira uzorka, anketirana su 6.654 domaćinstva od kojih je 4.187 u Federaciji BiH /FBiH/, 1.739 u Republici Srpskoj i 728 u Brčko distriktu.

Projekat ažuriranja statističkog okvira uzorka sprovode statističke institucije u BiH, Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku FBiH i Zavod za statistiku Republike Srpske, sa krajnjim ciljem da se poveća obim i kvalitet statističkih podataka u BiH kao i njihovo dalje usklađivanje sa EU standardima.

Ažuriranje okvira uzorka radiće se kvartalno tokom tri godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

U prvom kvartalu, koji je počeo 17. septembra i trajaće 22 dana, anketari će posjetiti oko 60.000 domaćinstava na prostoru cijele BiH.

Prikupljeni podaci pokazaće da li je bilo promjena na terenu u broju i strukturi domaćinstava u odnosu na podatke iz 2009. godine, kada je urađen prvi Master uzorak, navodi se u saopštenju.

Novi način prikupljanja podataka na terenu putem posebno kreirane softverske aplikacije instalirane na laptopima, omogućava anketarima da lakše i brže prikupe podatke i na dnevnoj osnovi dostavljaju ih statističkim institucijama.

Zbog značaja ovog projekta statističke institucije mole nosioce domaćinstava za aktivnu saradnju u realizaciji ovog važnog istraživanja i garantuju da će, u skladu sa zakonima o statistici i zaštiti ličnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi i da će ispitanici ostati potpuno anonimni, te da će se prikupljeni podaci koristiti isključivo za statističke svrhe, ističe se u saopštenju.