Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac ispunio obećanje

Aparati koje je donirao Džanan Musa stigli u bolnicu u Bihaću

Dzennis Musa prilikom urucenja aparata ( u sredini) (1)

U ranijem dogovoru s Džananom Musom on je kupio dva monitora koji su veoma bitni jer uz svaki respirator mora ići i monitor tako da nam je ova donacija izuzetno značajna, kaže Havić

Piše: S.DEGIRMENDŽIĆ

U Kantonalnu bolnicu “ Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću stigli su medicinski aparati koji su kupljeni novcem koji je donirao košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Brooklyn Netsa Džanan Musa. Potvrdio je ovo za Fokus.ba Džennis Musa, brat našeg reprezentativca.

– Aparati su već instalirani i svi smo sretni da će se na ovaj način pomoći pacijentima kojima je ta pomoć prijeko potrebna. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli tome da aparati stignu do Bihaća. Konkretno Mirzi Ustamujiću koji je bio Džananov kontakt s dobavljačem, te Klinici “Muminović” u Bihaću preko čijeg je računa izvršena uplata,a aparati su naručeni iz Švicarske- kazao je Džennis Musa za Fokus, koji je uz roditelje, ali i sve Bišćane izuzetno ponosan na ovaj humani čin svoga brata koji se među prvima javio za pomoć rodnom gradu.

Da će ova donacija biti od izuzetne koristi potvrdio je za Fokus.ba i Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice u Bihaću, koja još uvijek nije dobila nikakvu pomoć s federalnog nivoa, te je prvi mjesec krizne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa izdržala zahvaljujući svojim i sredstvima i opremi donatora.

-U ranijem dogovoru s Džananom Musom on je kupio dva monitora koji su veoma bitni jer uz svaki respirator mora ići i monitor tako da nam je ova donacija izuzetno značajna. Mi se i ovim putem zahvaljujemo i Musi i svim drugim ljudima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za Kantonalnu bolnicu, među kojima je i naša dijaspora, kao i privrednici s područja Unsko-sanskog kantona, te BH Telecom koji je donirao 200.000 KM. , Da nije bilo svih ovih donacija, da budem brutalno iskren, ne znam kako bismo pregurali ovih mjesec dana – kaže Havić.

Havić podsjdeća da Knatonalna bolnica u Bihaću još uvijek nije dobila nikakvu pomoć s federalnog nivoa, a od naredne sedmice trebalo bi se nešto promijeniti kada je ta pomoć u pitanju.

-Vlada FBiH pripremila je 700.000 KM. Očekujem da će to biti riješeno u ponedjeljak – kazao je Havić.