BiH

MUP RS-a

Apel građanima da se ne skupljaju na izletišima i po parkovima

20/03/2020

Policijski službenici će u narednom periodu upozoravati građane ukoliko primijete ovakva okupljanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) u RS-u, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa “SARS-CoV-2” i “COVID-19” bolesti na teritoriji RS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

“Podsjećamo, sva javna okupljanja u RS-u su zabranjena, a građane upozoravamo da se ne okupljaju u grupama prilikom boravka na javnim površinama”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

Dodaje se da će policijski službenici u narednom periodu upozoravati građane ukoliko primijete ovakva okupljanja, jer je prethodnih dana bilo dosta prijava od strane građana o okupljanjima i grupnim druženjima građana u parkovima, na izletištima i drugim javnim površinama.

“Apelujemo na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS te nadležnih inspekcijskih službi”, stoji u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.