Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sanski Most

Arifu i Aidi koji imaju bebu izgorio stan: “Ne znam šta da radim”

arid aida sanski most pozar

Prije nekoliko mjeseci podigao je kredit kako bi uredio potkrovlje u kojem žive, a sve što je urađeno sada je oštećeno u požaru

U požaru koji je u četvrtak u poslijepodnevnim satima zahvatio stambeni objekat u naselju Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, devastiran je stan u kojem žive mladi bračni par Arif (24) i Aida (22) Omerović sa šestomjesečnim djetetom.

Omerović kaže kako je do požara došlo zbog neispravnog dimnjaka, te da je vatra najprije zahvatila drvene grede, a potom se proširila na krov objekta.

“Uspjeli smo na vrijeme izaći iz kuće, a potom sam uz pomoć ljestvi i komšija pokušao ugasiti požar. Nakon nekog vremena stigli su i vatrogasci i uspjeli spriječiti da vatra ne uništi sve”, kaže Omerović za Nezavisne novine.

Dodaje kako je požar ugašen, ali da je velika količina vode prodrla u sve dijelove kuće, zbog čega je boravak u stanu u trenutnim uslovima nemoguć. Inače, u prizemlju kuće nalaze se još dva stana u kojima žive Arifovi stričevi s porodicama. Sve porodice žive vrlo skromno, a mladić kaže kako je zaposlen u firmi “Remus” i da je plata koju dobije jedini izvor prihoda za njegovu porodicu.

Prije nekoliko mjeseci podigao je kredit kako bi uredio potkrovlje u kojem žive, a sve što je urađeno sada je oštećeno u požaru.

“Ne znam ni sam šta da radim, trenutno boravimo kod moje sestre, jer se u ovakvim uslovima ne može živjeti. Kredit moram vraćati, a novca za saniranje štete jednostavno nemam”, kaže mladić, o kojem svi koji ga poznaju imaju samo riječi hvale.

Mjesto događaja u petak su posjetili i predstavnici općinske vlasti i obećali pomoć u saniranju štete. Međutim, biće potrebna i pomoć privrednih organizacija i dobrih ljudi kako bi se pomoglo ovoj mladoj porodici da prebrodi životne nedaće koje su je snašle. Svi koji žele pomoći više informacija mogu dobiti na broj telefona 062-161-278.