Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj "dženan memić"

Arijana Memić: Danas smo imali sastanak u Tužilaštvu BiH

Memic-istraga-Tuzilastvo333

Na sastanku smo informisani da se intenzivno provode istražne radnje protiv više osoba za krivično djelo organiziranog kriminala, te da će istraga biti proširena protiv više osoba

Javna debata “Pravo na Pravdu” koju je organizirala Delegacija EU u BiH, a kojoj je prisustvovao i nezavisni ekspert EU Reinhard Priebe održana je danas u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Veliki je pomak sto je uopće došlo do javne debate “Pravo na Pravdu”. Naša borba traje već skoro 4 godine, prvi smo koji su ukazali na nedostatke u pravosuđu”, kazala je nakon debate prije dva dana Arijana Memić, zastupnica u Skupštini KS i sestra stradalog mladića Dženana Memića, čija smrt još nikada nije razjašnjena.

Dva dana kasnije, Memić se ponovo oglasila na svom Facebook profilu, evo šta je napisala:

“Danas smo imali sastanak u Tužilaštvu BiH.

Sastanku su prisustvovali glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, gospođa Gordana Tadić, tužioc iz istražnog tima koji radi na predmetu Memić, moj otac Muriz Memić, naš advokat gospodin Ifet Feraget i ja.

Na sastanku smo informisani da se intenzivno provode istražne radnje protiv više osoba za krivično djelo organiziranog kriminala, te da će istraga biti proširena protiv više osoba.

Zbog interesa istrage, više detalja, nama kao porodici nije saopšteno”, objavila je Arijana Memić na svom Facebook profilu, sestra stradalog mladića Dženana Memića i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.