Pravda za Dženana

Arijana Memić za Fokus.ba: Sve do danas nije bilo prijetnji, odmah smo obavijestili MUP

memic-feraget-tuzilastvosss2

Sve do danas nije bilo prijetnji. Odmah smo obavijestili MUP , oni su rekli da Muriz dođe dati izjavu u krim službu, a sutra ćemo prijaviti sve u Državno tužilaštvo, kazala je Arijana Memić, koja zbog svih okolnosti u ovom trenutku nije mogla detaljnije govoriti o tome ko je i na koji način prijetio njenom ocu

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, prijavio je MUP-u KS da mu je prijećeno smrću, potvrdili su u MUP-u Kantona Sarajevo za Fokus. Dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a KS u ovom trenutku nije mogao reći šta će konkretno učiniti policija po ovoj prijavi.

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

– Imenovani je obavijestio Operativni centar Uprave policije MUP-a KS-a da je dobio prijetnje te je isti u vezi s tim upućen u nadležnu organizacionu jedinicu da podnese prijavu. U vezi s tim postupaju policijski službenici Uprave policije. To je u ovom trenutku sve što imam, kazao je dežurni operativni za Fokus.

Da je Muriz Memić dobio prijetnje smrću prvo je objavljeno na FB grupi “Pravda za Dženana Memića”, a to je za Fokus potvrdila i Arijana Memić, njegova kćerka i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ona je istaknula da u pet godina borbe porodice Memić za istinu i pravdu o ubistvu njihovog sina i brata, da je ovo prvi put da je njen otac dobio prijetnje. Evidentno je da do prijetnji dolazi nakon što je uhapšena Alisa Mutap-Ramić, bivša djevojka Dženana Memića, koja je svjedok u noći 8. februara 2016. godine kada je Dženan zadobio teške povrede od kojih je preminuo 15. februara te godine.

– Sve do danas nije bilo prijetnji. Odmah smo obavijestili MUP , oni su rekli da Muriz dođe dati izjavu u krim službu, a sutra ćemo prijaviti sve u Državno tužilaštvo, kazala je Arijana Memić, koja zbog svih okolnosti u ovom trenutku nije mogla detaljnije govoriti o tome ko je i na koji način prijetio njenom ocu.

Podsjećamo, Alisa Mutap Ramić uhapšena 16. juna u Sarajevu. Tada je uhapšen i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u ilidžanskom hotelu Crystal u noći kada je Dženan Memić zadobio smrtonosne povrede.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je za smrt Dženana Memića teretilo Ljubu i Bekriju Seferovića, a Kantonalni sud u Sarajevu je u dva navrata donio oslobađajuću presudu za Seferoviće, ali je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine obje presude ukinuo.

U međuvremenu je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu u ovom slučaju i uslijedila su hapšenja cilju Zijada Mutapa, Alisinog oca, zatim bivšeg šefa Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasana Dupovca i službenika MUP-a KS Josipa Barića. Svi oni su još u pritvoru.

Prijetnje smrću Murizu Memiću izazvale su burne reakcije na FB grupi “Pravda za Dženana Memića” ali i ogromnu podršku građana da se nastavi borba za pravdom i istinom.