BiH

skupština ks

Arijana Memić zatražila izvještaj Hitne iz noći kad su Dženan i Alisa povrijeđeni

30/01/2019

Ona je također zatražila informaciju i o težini povreda kod povrijeđenih lica kao i koji su koraci poduzeti od strane medicinskog osoblja

Na današnjoj sjednici Skupštine KS zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić zatražila je od JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć da joj dostavi izvještaj o intervenciji ekipa od dana 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži kada je pružena pomoć povrijeđenim pacijentima Dženanu Memiću i Alisi Mutap.

Dženan Memić tada je zadobio povrede pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, a od težine povrede na glavi preminuo je 15. februara 2016. godine na KCUS-u.

Zastupnica Memić zatražila je potpun izvještaj koji treba sadržavati informacije o tome kada je zaprimljen poziv za pomoć, ko ga je uputio, ko je primio poziv i u koliko sati, piše nap.ba.

– Koliko timova je upućeno na lice mjesta, imena i prezimena članova timova, kada su krenuli, sa kojih punktova te kada su došli na lice mjesta. Kome je od povrijeđenih prvo ukazana pomoć – pitala je Memić.

Ona je također zatražila informaciju i o težini povreda kod povrijeđenih lica kao i koji su koraci poduzeti od strane medicinskog osoblja.

– U koliko sati su se vozila uputila prema KCUS-u, koliko je transport trajao, da li su se vozila zaustavljala, iz kojeg razloga i koliko puta na kojim lokacijama. Da li je bilo kontakta pacijenata i članova medicinskog tima sa trećim licima za vrijeme transporta – pitala je Memić.

Pojasnila je da su se u javnosti pojavile informacije o određenim propustima članova medicinskih timova koji su ukazivali medicinsku pomoć povrijeđenim licima, stoga postavlja pitanje da li članovi timova obavili svoje zadatke kako struka i procedura nalažu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.