Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oporavio se od koronavirusa

Atif Dudaković izašao iz bolnice: Hvala svim znanim i neznanim ljudima

signal-2021-03-09-112043

Otkako je general Dudaković u februaru hospitaliziran zbog liječenja od korona virusa javnost mu je davala veliku podršku

Atif Dudaković, bivši komandant Petog korpusa Armije RBiH, otpušten je s liječenja na klinici Podhrastovi u Sarajevu, odnosno izolatorija gdje je od februara bio smješten usljed komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusom.

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

General Dudaković je po izlasku iz bolnice kazao da se osjeća dobro i da se zahvaljuje svim liječnicima i medicinskom osoblju koji su brinuli o njemu, ali i svim drugim pacijentima koji se u toj ustanovi bore s korona virusom.

– Sretan sam što sam se izliječio, što se dobro osjećam i evo pripremili su mi svi i ispraćaj na čelu s profesoricom doktoricom Sebijom Izetbegović. Zaista se zahvaljujem svim liječnicima i medicinskom osoblju na klinici Podhrastovi, kao i profesorici Izetbegović koji izuzetno profesionalno rade svoj posao i uprkos teškim uvjetima s posebnom brigom vode računa o zdravlju svih pacijenata smještenih na toj klinici. Hvala i svim znanim i neznanim ljudima koji su proteklih dana davali podršku. Nadam se da će biti što manje oboljelih i da ćemo svi zajedno što prije pobijediti ovog nevidljivog neprijatelja. Svi vidimo koliko zdravstveni radnici ulažu napora da se izbore sa ovom situacijom i zato im svi trebamo biti podrška, kazao je Dudaković za Fokus.

Inače, otkako je Dudaković u februaru hospitaliziran zbog liječenja od korona virusa javnost je mu je davala veliku podršku uz želje da što prije ozdravi i da poput mnogih drugih bitaka, dobije i ovu u borbi za zdravlje.