Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

Austrijska ambasadorica za Fokus: Šokirani smo, hvala BiH na izrazima solidarnosti!

Ulrike Hartmann

Austrija je bila, jeste i uvijek će biti nacija različitosti, dijaloga i međusobnog poštovanja, jučerašnji teroristički napad još je više potresao našu zemlju i sve ljude koji tamo žive mirno, kazala je Ulrike Hartmann za Fokus

Piše: Amil Dučić

Austrijska ambasadorica u BiH Ulrike Hartmann reagirala je u izjavi za Fokus.ba na gnusni teroristički napad u Beču koji je odnio najmanje pet života.

-Svi smo ovdje šokirani i hvala vam na mnogim izrazima solidarnosti iz cijele Bosne i Hercegovine. Ljudi svih nacionalnsoti i etniciteta osuđuju ovaj čin nasilja. Republika Austrija je bila, jeste i uvijek će biti nacija različitosti, dijaloga i međusobnog poštovanja. Jučerašnji teroristički napad još je više potresao našu zemlju i sve ljude koji tamo žive mirno, izjavila je Hartmann za naš portal.

Ona poručuje da će Austrija braniti slobodu, demokratiju i vrijednosti suživota, odlučno i svim potrebnim sredstvima.

-Naše misli i suosjećanje su sa žrtvama, povrijeđenima i njihovim porodicama u ovim posebno teškim satima. S obzirom na ovaj gnusni čin i napad na našu slobodu i demokratiju, austrijska savezna vlada naredila je trodnevnu državnu žalost, poručila je Hartmann.