Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turisti iz Wuhana

Autobus s turistima iz Kine pregledan na granici kod Neuma?

kinezi neum

U Hrvatsku su ušli zdravi, i nije bilo razloga zadržavati ih ovdje. Drže se uputstava koja su dobili

Autobus s kineskim turistima iz Wuhana, koji je centar zaraze koronavirusom, ušao je u Hrvatsku u subotu u 11.25 sati preko Bregane. U MUP-u potvrđuju da je u autobusu 29 kineskih turista, ali je iz tog grada ukupno 18 kineskih turista.

Kako neslužbeno doznaje 24sata.hr, turisti su bili u Dubrovniku, a u Zagrebu nisu bili u turističkom obilasku.

Kineski turisti su napustili Hrvatsku, potvrdio je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i sada su na putu za Sarajevo.

– Nema aposlutno razloga za paniku. U Hrvatsku su ušli zdravi, i nije bilo razloga zadržavati ih ovdje. Drže se uputstava koja su dobili, njihov je vozač upoznat sa situacijom, i sve je u redu – kazao je Capak.

Kako javlja Index.hr, u toku dana autobus sa turistima stigao je na granicu kod Neuma. Pregledali su ga ljudi u specijalnim odijelima, a za to vrijeme su turisti bili u autobusu. U BiH je prešao na graničnom prijelazu Klek.

Nova otkrića kineskih vlasti o koronavirusu kažu da se on može širiti i prije pojave prvih simptoma. Iz HZJZ-a za Index su kazali kako nema mjesta panici, ali da se treba držati mjera predostrožnosti.