Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goražde

Avdo optužen da je kršio izolaciju, on sve negira: “Nanesena mi je velika šteta”

Avdo_Muslimovic

Muslimović negira navode optužnice i tvrdi da mjere nije prekršio

Pred Općinskim sudom u Goraždu danas je počeo glavni pretres u predmetu protiv Avda Muslimovića iz Ustikoline, optuženom za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Muslimović se tereti da je u vrijeme kada mu je određena izolacija zbog zaraze korona virusom, zatečen izvan svoje kuće, čime je prema optužnici Kantonalog tužilaštva, počinio krivično djelo.

Muslimović negira navode optužnice i tvrdi da mjere nije prekršio.

– Zbog teškog zdravstvenog stanja uzrokovanog zarazom korona virusom, krajem jula ove godine, prebačen sam u izolatorij Podhrastovi u Sarajevu. Šestog avgusta vratio sam se kući kao oporavljen pacijent. Dan poslije otišao sam na mezarje koje je udaljeno 200 metara od moje kuće, da proučim Fatihu roditeljima i svom sinu, dakle 7. augusta bio sam negativan. Nikoga nisam sreo, ugrozio, osim možda ti mrtvi da su bili ugroženi a nisu – kaže Muslimović.

Navodi da posjeduje validnu medicinsku dokumentaciju iz koje je, dodaje, jasno vidljivo da je dan prije odlaska na mezarje bio negativan na Covid 19.

– Ipak, optužnica je potvrđena i proces pokrenut, a meni je nanesena ogromna šteta. Živim od poljoprivrede a zbog ovog događaja meni niko nije došao pred vrata da nešto kupi. Dakle, sada se maltene nalazim na rubu bankrota – kazao je on.

Naredni pretres zakazan je za 25. decembar kada će se u ovom predmetu pojaviti novi svjedoci. Iz Kantonalnog tužilaštva ne žele komentirati ovaj slučaj jer je, kako kažu, postupak u toku.