Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Avion iz Rima sa bh. državljanima sletio u Sarajevo, dio nije uhvatio let

20200327_2_41592979_53437798_Web-1

U toku je obavljanje graničnih provjera, u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove, izjavila je portparolka Granične policije Franka Vican

Avion sa bosanskohercegovačkim putnicima iz Rima sletio je oko 19 sati na Međunarodni aerodrom Sarajevo, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) portparolka Granične policije Franka Vican.

“U toku je obavljanje graničnih provjera, u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove”, pojasnila je Vican.

Kako je ranije objavljeno, u avionu se nalazi oko 50 državljana BiH.

Avion koji je bh. putnike dovezao iz Italije sletio u večernjim satima

Nažalos, neki od bh. državljana nisu uspjeli stići na ovaj let, odnosno naći konekciju do aerodroma u Rimu, te su bili prinuđeni ostati u Italiji.

Putnici ovog aviona trebalo bi da budu smješteni u karatnin koji je za njih unaprijed pripremljen. Dva autobusa idu u Studentski dom Bjelave u Sarajevo, dok treći autobus ide u Studentski dom u Banjoj Luci.

Studentski dom Bjelave spreman za smještaj putnika iz Italije

Nakon odluke Vijeća ministara BiH, aviokompanija FlyBosnia u BiH je vratila državljane BiH koje je pandemija koronavirusa zatekla u Italiji.