BiH

Zenica

Bajkeri ponovo obradovali mališane bez roditeljskog staranja

23/12/2018

Osnivač ovog kluba, 60-godišnji Mevsudin Imamović, najavljuje da dokle god postoji ovaj klub namjeravaju nastaviti uveseljavati ovu djecu u prednovogodišnje vrijem

Bajkeri zeničkog MC „Condor“ nisu zaboravili djecu bez roditeljskog staranja, štićenike JU „Dom-porodica“ u Zenici, koje su ove godine darovali sa 120 novogodišnjih paketića.

Obučeni u kostime Djeda mraza, bajkeri su, uz zaglušujući zvuk svojih motora i truba najavili dolazak u posjetu mališanima, koji su ih srdačno dočekali već ispred zgrade Doma.

– Ovaj nam je mjesec, zaista, jako lijep. Mnogo građana Zenice i BiH, na razne načine, uveseljavalo je ovih dana našu djecu, ali nama je ovaj događaj, kada nam sa paketićima dolaze bajkeri, najdraži, zato što traje dugi niz godina – kaže direktorica Draženka Subašić, koja dodaje kako ovi susreti postaju tradicija te da ih djeca iščekuju od ranih jutarnjih sati.

– Ja ih molim da nastave ovu tradiciju, jer je to ovoj djeci jako puno znači- ističe direktorica Subašić.

Osnivač ovog kluba, 60-godišnji Mevsudin Imamović, najavljuje da dokle god postoji ovaj klub namjeravaju nastaviti uveseljavati ovu djecu u prednovogodišnje vrijeme.

– Skromnim donacijama naši su građani omogućili nama da ponovo odradimo ovu akciju, da uveselimo djecu. Svima nama treba Božijih sevapa. Pogotovo nama koji smo čitav život na točkovima – ističe Imamović, koji dodaje kako su sinoć do kasno u noć pakirali paketiće za ovu djecu. Ponosan je, kaže, što su potakli i druge na darivanje ovih mališana.

Prije mjesec dana su, kaže Imamović, Društvu distrofičara uručili invalidska kolica, a 28. decembra će paketiće dijeliti i hendikepiranoj djeci u Nemili.

– Jednostavno, bajkeri imaju dušu, ali svi su bajkeri na lošem glasu. Mi smo tu famu, kako su bajkeri narkomani ili alkoholičari, razbili. Kod nas u klubu svi rade i svi su situirani – kaže Imamović, koji dodaje i kako se nemaju namjeru pravdati, ali poručuje: “Svakom svačije, nama naše!”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.