Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"situacija se prati"

Banjalučane čeka besana noć, strahuju od poplava: Samo da se ne ponovi 2014. (VIDEO)

Budžak-poplave-1

Trenutno, najugroženije tačke su na području Derviša i Lazareva

Banjalučki Gradski štab za vanredne situacije donio je večeras odluku o dizanju u stanje pripravnosti pripadnika Civilne zaštite i njihovom raspoređivanju na kritične tačke na području grada.

Trenutno, najugroženije tačke su na području Derviša i Lazareva.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se prati situacija na svim kritičnim tačkama.

Kazao je da je Vrbas još uvijek pod kontrolom, ali i da će ta rijeka tokom noći još blago rasti na tom prostoru.

– Zato građane treba upozoriti da ovo prate. To još uvijek nije ni blizu situacije iz 2014. godine, ali može se očekivati da Vrbas još raste – dodao je Radojičić.

Prati se, kazao je, zona oko Vrbanje i nizvodno od ušća Vrbanje u Vrbas, što su kritičnije tačke u odnosu na ostale.

Od bujičnih nanosa strahuju i mještani banjalučkog naselja Lazarevo. Iako je Civilna zaštita postavila vreće s pijeskom, mještani ne miruju.

Strahuju od noći i sati koji su pred njima, piše Srpskainfo.

– Ova noć će biti zaista duga. Ne umiruju nas čak ni vreće s pijeskom. Samo da se ne ponovi 2014. – govore mještani Lazareva.

Vrbanja se izlila i u mjestu Miloševo

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Miloševo, izlila se rijeka Vrbanja i poplavila jednu saobraćajnu traku, tako da se saobraćaj zasad odvija otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vodostaj Vrbanje raste i očekuje se da će uskoro na ovom lokalitetu saobraćaj biti potpuno obustavljen”, navode iz Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS).

Prethodno je saopšteno da je saobraćaj na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš potpuno obustavljen zbog aktiviranja klizišta u mjestu Crna Rijeka.