BiH

"Falsifikovanje isprave"

Banjalučanin lišen slobode zbog falsifikovanja PCR testova i diploma

19/02/2021

Izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice T.P kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više pečata raznih ustanova

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u četvrtak su preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i lišili slobode lice inicijala T. P. iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Falsifikovanje isprave” u vezi sa produženim krivičnim djelom iz člana 57. stav 1. Krivičnog zakonika RS, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici su radeći na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela, došli do saznanja da lice T.P. falsifikuje PCR testove, kao i diplome različitih školskih ustanova. Izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice T.P kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više pečata raznih ustanova – školskih, zdravstvenih, sudskih, gradskih, više komada bjanko diploma i svedočanstava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su po naredbi Osnovnog suda Banjaluka.

“O navedenom je obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se protiv lica T.P. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri”, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.