Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučke javne ličnosti izrađivale ukrase za “Roditeljsku kuću” (FOTO)

BiH

banja_luka_roditeljska_kuca_javne_licnosti_1

“Tvoje ruke zvuče poznato” naziv je radionice u kojoj su danas u “Roditeljskoj kući” u Banjaluci učestvovale brojne javne ličnosti ovog grada, kako bi izradili predmete kojima će biti ukrašen prostor u kojem borave djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji, javlja Anadolu Agency (AA).

Nataša Vuksan iz studija “Mašta”, kreator i voditelj terapeutskih radionica za djecu oboljelu od raka i njihove roditelje u Roditeljskoj kući, u prethodnom periodu održavala je radionice za korisnike “Roditeljske kuće”, koji današnjoj radionici nisu prisustvovali jer su bili na terapijama.

“Tokom liječenja i saznanja dijagnoze koja djeluje zastrašujuće roditelji i djeca prolaze kroz različite psiho-fizičke traume i onda ovaj rad je blagotvoran jer tokom njega zaboravljaju surovu realnost i to im pomaže da im se dani skrate”, rekla je Vuksan.

Nataša Vuksan

Glumci, muzičari, novinari danas su izrađivali novogodišnje kugle koje će krasiti prostor igraonice u “Roditeljskoj kući”.

“Mislim da se ovih mališana treba sjetiti svih 365 dana u godini, ne samo u prazničnim danima. Svakako će im biti lijepo i izmamiti osmijehe na lijepa mala dječija lica i nadam se da će se ovakvi događaji dešavati što češće”, rekla je pjevačica Vanja Mišić.

Natalija Trvić, šef Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka, izjavila je da je Grad podržao ovaj projekat kako bi se između ostalog ukazalo na značaj uključenosti društva u pomoć obojeloj djeci.

Natalija Trvić

Katica Kerkez, upravnica “Roditeljske kuće”, objasnila je da je današnja radionica dio projekta koji traje već šest mjeseci, a osim ovakvih radionica za djecu i njihove majke bile su organizovane u radionice pletenja i heklanja. Isto tako, nabavili su sobni bicikl, traku za hodanje i stoni fudbal kako bi roditelji i djeca imali i fizičke aktivnosti.