BiH

Banjalučki vatrogasac od prodaje vode prisvojio 360.000 KM

31/03/2017

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka danas su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” i “Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava” protiv lica Ž.V. (1953) i “Nesavjestan rad u službi” protiv Ž.K.(1954) iz Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ž.V. se sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine, obavljajući poslove starješine profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Banjaluci, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, vršio prodaju vode građanima u naseljima koji su imali problema sa vodosnadbjevanjem kao i drugim pravnim licima, iako nije imao nikakva ovlašćenja za prodaju vode”, navodi se u saopštenju iz CJB Banjaluka.

Navodi se i da je “u namjeri prikrivanja nezakonitih radnji, pomenuti uništio finansijsku dokumentaciju o uplati vode, a nezakonitom prodajom vode pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od 363.800 KM”.

“Takođe, lice Ž.K. se sumnjiči da je obavljajući poslove šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, propustio dužnost nadzora i kontrole nad radom starješine profesionalne vatrogasne jedinice, Ž.V., čime je i nastupila šteta budžetu Grada Banjaluka”, dodaje se u saopštenju CJB Banjaluka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.