Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučki vatrogasac od prodaje vode prisvojio 360.000 KM

Vatrogasci
Ilustracija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka danas su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” i “Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava” protiv lica Ž.V. (1953) i “Nesavjestan rad u službi” protiv Ž.K.(1954) iz Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ž.V. se sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine, obavljajući poslove starješine profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Banjaluci, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, vršio prodaju vode građanima u naseljima koji su imali problema sa vodosnadbjevanjem kao i drugim pravnim licima, iako nije imao nikakva ovlašćenja za prodaju vode”, navodi se u saopštenju iz CJB Banjaluka.

Navodi se i da je “u namjeri prikrivanja nezakonitih radnji, pomenuti uništio finansijsku dokumentaciju o uplati vode, a nezakonitom prodajom vode pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od 363.800 KM”.

“Takođe, lice Ž.K. se sumnjiči da je obavljajući poslove šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, propustio dužnost nadzora i kontrole nad radom starješine profesionalne vatrogasne jedinice, Ž.V., čime je i nastupila šteta budžetu Grada Banjaluka”, dodaje se u saopštenju CJB Banjaluka.