Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka “Zimzogradom” privlači turiste iz regiona

zimzograd

Manifestacija “Zimzograd” u Banjaluci će biti otvorena 1. decembra u 18 časova uz svečani dolazak Djeda Mraza i nastup benda The Babe Barbarella, javlja Anadolu Agency (AA).

U pitanju je manifestacija koju po peti put organizuju Turistička organizacija grada Banjaluka i agencija MINT povodom novogodišnjih praznika. “Zimzograd” na Trgu Krajine i parku “Petar Kočić” u centru Banjaluke do zatvaranja 2. januara 2018. godine posjetiocima će ponuditi niz sadržaja od zabavnog parka za djecu, klizališta, nastupa muzičara raznih žanrova od tamburaša do DJ-eva.

Povodom otvaranja “Zimzograda”, danas je održana konferencija za novinare kojoj su između ostalih, prisustvovali predstavnici Grada Banjaluka, te izlagači koji će svoje sadržaje ponuditi posjetiocima.

Igor Radojičić, gradnonačelnik Banjaluke rekao je da se nada da će Banjaluka ove zimske sezone biti prepoznata kao regionalni centar sa sadržajima koji će trajati do 15. januara. Osim “Zimzograda” programi za djecu i mlade će biti organizovani i na drugim lokacijama u gradu.

“Ove godine imaćemo tri večeri obilježavanja novogodišnjih praznika od 30.decembra sa regionalnim zvijezdama što će privući mnogo turista”, rekao je Radojičić i dodao da očekuje da će Banjaluka biti atraktivna za turiste iz regiona.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka istakao je da očekuje da će i ove godine potvrditi opravdanost ovog projekta.

“Svake godine na osnovu prethodnog iskustva trudimo se da sadržaj ‘Zimzograda’ popravimo i inoviramo. Želimo da zimski dani budu doprinos našem sloganu ‘Banjaluka – simply adorable'”, kazao je Barašin.

Odgovarajući na pitanja novinara Barašin je rekao da je zabilježeno da su mnogi smještajni kapaciteti već rasprodani, a da najviše turista dolazi iz Slovenije i Srbije.

“Stvorili smo samoodrživ projekat i dokaz smo da neka javno privatna partnerstva mogu opstati bez budžetskih sredstava”, rekla je Milena Mijatović, direktor agencije MINT.

Na ovogodišnjem “Zimzogradu” posjetiocima će se predstaviti preko 60 izlagača iz čitave Bosne i Hercegovine, a kao posebnu zanimljivost organizatori su izdvojili druženje sa zvijezdama YouTube scene obzirom da su tinejdžeri za to prošle godine pokazali najveći interes.