BiH

banja luka

Batinić nakon puštanja iz pritvora napustio BiH: “Sve me boli”

21/06/2019

U bolnici su Bruno Batinić i njegova supruga Snježana ostali do tri sata iza ponoći, da bi potom direktno otputovali u Tuzlu, kako bi na vrijeme stigli na jutarnji let

Bruno Batinić (66), državljanin BiH i Švedske, kojeg su sinoć policajci uhapsili pred Hramom Hrista Spasitelja u Banjaluci, jutros rano je sa suprugom otputovao u Švedsku.

Kako saznaje SrpskaInfo, Batinić je pretrpio više povreda, pa mu je savjetovano da odgodi putovanje, ali je, nakon svega što je doživio, samo želio da što prije pobjegne iz BiH i domogne se svoje druge domovine.

– Sve me boli. Čim sam stigao u Švedsku, otišao sam u bolnicu na pretrage – poručio je Batinić za Srpskainfo.

Podsjećamo, iz policije je saopšteno da je Batinić uhapšen zato što je odbio da službenom licu pokaže lična dokumenta, da je “pružao aktivan otpor”, te da je tom prilikom “povrijeđen jedan policijac”.

Na video snimku, koji su prenijele društvene mreže i brojni mediji, vidi se kako su Batinića savladala najmanje trojica policajaca, dok je njih još nekoliko asistiralo hapšenju.

Batinić je u policijskom pritvoru zadržan oko šest sati, iako je, bez prisustva branioca, potpisao prekršajnu prijavu, u nadi da će ga pustiti kako bi stigao na avion, jer su on i supruga ranije kupili karte za let u Švedsku sa tuzlanskog aerodroma.

Pušten je tek pred ponoć, nakon čega je bolničkim kolima odvezen u Hitnu pomoć. Prema nezvaničnim informacijama, to se desilo nakon što je Batiniću u pritvoru pozlilo.

Upućen je na pretrage u Univerzitetski klinički centar RS, gdje su ga pregledali kardiolog, neurohirug i još neki specijalisti. Navodno, nalazi koje su dobili ne svjedoče o ozbiljnim povredama, mada je Batiniću stavljena “kragna” zbog povrede vrata.

U bolnici su Bruno Batinić i njegova supruga Snježana ostali do tri sata iza ponoći, da bi potom direktno otputovali u Tuzlu, kako bi na vrijeme stigli na jutarnji let.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.