Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bazen na Ilidži otvara se 15. jula

ilidza bazen

Bazen na Ilidži kojim upravlja firma Izvor Bosne svoja vrata prvim kupačima otvorit će 15. jula. Razlog ovako kasnog početka kupačke sezone, kako je kazao Suad Bajramović, direktor ove firme, jeste što se čeka da se napravi ograda oko bazena.

– Izvođač radova trebao je ogradu da završi još 1. jula, međutim, kako kasne sa radovima, bili smo prinuđeni da prolongiramo otvorenje bazena. Zbog kašnjenja trpimo veliku štetu koja se procjenjuje na više od 60.000 KM, rekao je Bajramović.

Cijene kupanja na bazenu ostaju na prošlogodišnjem nivou. Radnim danima kupanje će koštati tri marke, a vikendom četiri.

– Naše cijene se godinama ne mijenjaju. Mislim da su pristupačne za svačiji džep, dodaje on.

Osim kupanja posjetiocima će, tvrdi Bajramović, biti na raspolaganju usluge restorana, roštilj i sladoled.

– Prošle godine smo bili jako zadovoljni posjetom, a vikendom je na ovom bazenu znalo biti i do 1.500 kupača. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da će i ove godine bazen biti pun, optimističan je Bajramović.

Za iduću godinu Bajramović najavljuje rekonstrukciju bazena, koja je prvobitno bila predviđena ove godine, ali su radovi morali biti prolongirani zbog nedostatka novca.

– U planu nam je da smanjimo bazen, a povećamo plaže. Sada imamo situaciju da je plaža mala, može primiti mali broj ljudi, dok je bazen poluprazan. Dakle, smanjit ćemo bazen i napraviti pored njega jedan mali za djecu, a postavili bismo i tobogane za djecu, kazao je Bajramović.