Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kandidat za člana predsjedništva BiH

Bećirović: Nova diplomatska mreža mora biti u službi bh. ekonomije

l_1f11f3eff38ae880e2aee0dbfd5cb4b7

“Kao i mnoga druga mjesta, Vitez pokazuje da u svakom kutku Bosne i Hercegovine postoji potencijal, postoje biseri koje nekada treba otkriti”

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović posjetio je Vitez, gdje je posjetio firmu Derubis Yachts koja proizvodi plovila za međunarodno tržište.

Kako je saopćeno iz SDP-a, U razgovoru sa direktoricom preduzeća, Lejlom Kraljević, Bećirović je izjavio:

„Preduzeća poput ovoga pokazuju da je u Bosni i Hercegovini uvijek bilo sposobnih, vještih i pametnih ljudi kojim se možemo ponositi i koji mogu i trebaju biti motor razvoja naše domovine. Uspješne priče poput Derubis Yachts pokazuju da za nadahnuće i inovacije čak ne trebamo gledati mimo naših granica. Ovaj impresivni poduzetnički pothvat pokazuje da budućnost živi u našim poduzetnim mladim ljudima, a ne u robotima,“ rekao je Bećirović i dodao:

„Kao i mnoga druga mjesta, Vitez pokazuje da u svakom kutku Bosne i Hercegovine postoji potencijal, postoje biseri koje nekada treba otkriti, a nekima samo omogućiti da zasjaju punim sjajem. Posao države i državnika je da se bore za osiguranje tržišta i promocije za poslovne projekte poput ovoga kojem svjedočimo u Vitezu. Posao državnika nije da se ponašaju kao da se svijet vrti oko njih samih, niti im je posao da destabiliziraju društvene prilike uobičajenim, koordiniranim predizbornim svađama i sukobima, ustvrdio je Bećirović.

Po njegovim riječima, teško je očekivati puno od vlasti kojoj diplomatska mreža služi kao “deponija za kompromitovane kadrove, srodnike i uske interesne krugove”. Zaključio je da će se to stanje ćemo promijeniti nakon oktobarskih izbora, “kada će država imati državničku diplomatsku mrežu, a umišljeni plemići će ostati bez svoje privatno-stranačke mreže”, saopćeno je iz SDP-a.