Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saučešće porodici

Bećirović: Svojim djelima Sidran je zadužio nas i buduće generacije

denis becirovic
Foto: Fena

Akademik Abdulah Sidran dao je mnogo Bosni i Hercegovini. Svojim djelima i angažmanom zadužio je i nas i buduće generacije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je saučešće povodom smrti akademika Abdulaha Sidrana.

– Duboko me je potresla vijest o smrti akademika Abdulaha Sidrana, našeg istaknutog pisca, pjesnika i scenariste. Bosna i Hercegovina izgubila je jednu od najznačajnijih ličnosti u savremenoj historiji naše zemlje. Abdulah Sidran je svojim djelima ostavio snažan i neizbrisiv pečat u kulturnom naslijeđu naše zemlje – naveo je Bećirović.

Kako je dodao, pamtit ćemo ga i kao čovjeka istinski predanog ideji nezavisne i suverene Bosne i Hercegovine. Sidran je smatrao da umjetnik ima važnu društvenu funkciju, s obavezom da uvijek bira stranu slobode, istine i pravde. O beskompromisnoj borbi za istinu i čast, ideji snažne Bosne i Hercegovine nepokolebljivo je govorio do posljednjeg dana.

 – Akademik Abdulah Sidran dao je mnogo Bosni i Hercegovini. Svojim djelima i angažmanom zadužio je i nas i buduće generacije. Porodici, prijateljima i svim građanima Bosne i Hercegovine, koji su uvažavali djelo našeg  književnika akademika Abdulaha Sidrana upućujem izraze dubokog saučešća. Porodici želim sabur, a našem Abdulahu Sidranu vječni rahmet – navodi Bećirović, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.