Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Bećirović tvrdi da nastavlja “diplomatsku ofanzivu”, objavio je koje će zemlju posjetiti

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Tokom zvanične posjete 3. i 4. juna, Bećirović će razgovarati s najvišim zvaničnicima Nizozemske

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović boravit će u zvaničnoj posjeti Kraljevini Nizozemskoj početkom naredne sedmice, saznaje Fena u Predsjedništvu BiH.

Tokom zvanične posjete 3. i 4. juna, Bećirović će razgovarati s najvišim zvaničnicima Nizozemske.

Bećirovića će primiti Njegovo Veličanstvo kralj Willem-Alexander u kraljevskoj rezidenciji u Haagu. Denis Bećirović razgovarat će i s premijerom Markom Rutteom u zgradi Vlade Nizozemske. Riječ je o drugom sastanku predsjedavajućeg Bećirovića s premijerom Rutteom u proteklih pet mjeseci.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarat će i s predsjednikom Senata Nizozemske Janom Anthoniejem Bruijnom i predsjednikom Predstavničkog doma Parlamenta Nizozemske Martinom Bosmom.

Tokom zvanične posjete Nizozemskoj, Bećirović razgovarat će o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje u svim oblastima, posebno na polju ekonomije, kao i evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Posjeta Nizozemskoj uslijedit će nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović 23. maja u New Yorku prisustvovao sjednici Generalne skupštine UN-a na kojoj je usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995. godine.