Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bećirovića dočekali u Lukavcu: BiH će sigurno postati članica NATO-a

AKT_9787

Dvorana Doma kulture u Lukavcu bila je premala da primi sve građane koji su došli podržati prof. dr. Denisa Bećirovića. Govoreći pred preko hiljadu građana Lukavca i još velikog broja onih koji su ostali ispred dvorane, kandidat za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je poručio će Bosna i Hercegovina sigurno postati članica NATO pakta, što je prioritetni interes svih građana, stoji u saopštenju SDP-a

„Bosna i Hercegovina će biti članica NATO-a. Našu državu će tako rame uz rame sa Oružanim snagama BiH čuvati vojne sile poput SAD-a, Velike Britanije, Njemačke i drugih osvjedočenih prijatelja naše domovine iz EU. NATO je pomogao Bosni i Hercegovini da sačuva suverenitet u agresiji, NATO je istinski garant našeg neugrožavanja i razvoja u miru“, izjavio je.

„Pojedinci koji osporavaju pristupanje naše države ovom vojnom paktu se očito boje stabilnosti koju će to donijeti Bosni i Hercegovini. Međutim, oni te procese mogu usporiti, ali ih ne mogu niti osporiti niti zaustaviti. Bosna i Hercegovina u EU i NATO-u znači Bosnu i Hercegovinu zadovoljnih, sigurnih građana. Oni koji građanima ne žele blagostanje i sigurnost se očito boje za vlastiti imetak i slobodu,“ rekao je Bećirović.

„Onog dana kada se uz zastavu naše domovine budu vijorile zastave EU i NATO-a završiće sve priče o njenom ugrožavanju, biće pokopane sve ambicije o njenom okupiranju ili dijeljenju. Tom danu ćemo se približavati onom brzinom kojom budemo mijenjali našu svijest i na ključne funkcije u državi birali dužnosnike koji gledaju na Zapad i jačaju saveze Bosne i Hercegovine sa našim zapadnim partnerima, umjesto da traže saveznike u očuvanju svoje privatne moći i ličnih interesa, gdje god ih mogli naći,“ zaključio je Bećirović.