Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begić: Zadovoljni smo što je Vlada FBiH prihvatila prijedlog ADS-a FBiH

begic

Direktor Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine Refik Begić zadovoljan je što je Vlada Federacije BiH u četvrtak na sjednici usvojila informaciju Agencije za državnu službu FBiH (ADSFBiH) o potrebi izrade kadrovskog plana u organima državne službe Federacije BiH.

-Treba posebno naglasiti da je riječ o novini u funkcioniranju javne uprave u onom njenom dijelu koji se direktno tiče kadrovskih potreba. Ova je inicijativa osmišljena i razrađena u ADS-u FBiH, a raduje me to što je Vlada Federacije BiH prepoznala važnost planiranja kadrovskih potreba jer ćemo na taj način vremenom dobiti i funkcionalniju i učinkovitiju javnu upravu – kazao je Feni direktor Begić.

Vlada Federacije BiH je zadužila federalne organe da, u roku od 30 dana, ADS-u FBiH dostave informacije o trenutnom stanju zaposlenih i kadrovskim potrebama za 2018. godinu.

-Nakon što dobijemo te podatke, ADSFBiH će ih obraditi, te obavijestiti Vladu Federacije BiH o stanju i potrebama za zapošljavanjem u organima državne službe FBiH – naglašava direktor Begić.

ADSFBiH je, u suradnji s Federalnim ministarstvom pravde, započeo realizaciju aktivnosti iz Akcionog plana koji čini sastavni dio Informacije „Sistem državne službe u FBiH: Izazovi i perspektive“, a koju je Vlada FBiH usvojila 3. marta ove godine.

Radi pripreme projektnih aktivnosti o uvođenju metodologije za izradu prijedloga kadrovskog plana u organima državne službe, ADSFBiH analizira stanje zaposlenih u organima državne službe FBiH radi unapređenja, kao i vođenja evidencije zaposlenih u organima državne službe.