Alibašić i Hasani

Beglerovića je krasio izuzetan moral, bio je vrstan naučnik

Samir Beglerovic

– Sjajan čovjek i kao Fakultet i kao zajednica smo izgubili vrijednog kolegu, radnika – kazao je prof. Hasani

Iznenadnim odlaskom prof. dr. Samira Beglerovića, koji je sinoć preminuo od posljedica koronavirusa, ožalošćen je i kolektiv Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu, Islamska zajednica i akademska zajednica UNSA.

Ostali su bez vrijednog i istrajnog djelatnika, vrsnog stručnjaka, dobrog i skromnog čovjeka, iskrenog prijatelja.

Profesori FIN-a Ahmed Alibašić i Mustafa Hasani su kazali da je Beglerović bio izuzetno blag, a najveća njegova odlika bila je njegov moral i altruizam.

– Profesora Beglerovića je krasila izuzetna blagost i susretljivost. Istovremeno, imao je jako izgrađene stavove i njih ustrajno zastupao. Iza njega ostaje velika praznina u našem kolektivu – kazao je Alibašić u izjavi za Fenu.

Profesor Hasani je podsjetio da se Beglerović i kao sudent isticao izuzetnim moralnim odgojem kojeg su svi bili svjesni, bio je posvećen sticanju znanja.

– Ničim se nije isticao ali je svima skretao pažnju svojim edebom, uljudnim ponašanjem, prema profesorima, kolegama – kazao je Hasani.

Kansije, i kao profesor, Beglerović je bio dosljedan tom edebu, obazriv, pažljiv, poštvao je prava drugih, ali je u svom naučnom opusu i istraživanju pokazivao akademsku, naučnu odlučnost da iznese svoj stav i da ga brani.

– Sjajan čovjek i kao Fakultet i kao zajednica smo izgubili vrijednog kolegu, radnika – kazao je prof. Hasani.

Iza profesora Samira Beglerovića ostale su supruga Mensura i kćerka Merjema, otac Amir, majka Šerifa i sestra Lejla.

Dženaza namaz će se obaviti 11. novembra poslije podne namaza u haremu Gazi Husrev-begove džamije, a ukop rahmetlije u haremu džamije Dajanli hadži Ibrahima na Gorici, najavljeno je iz Fakulteta islamskih nauka UNSA.