BiH

Centar regije

Beograđani pozvani na doček Nove godine u Sarajevu

21/11/2018

Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, u saradnji sa gradskim općinama, i Turističkom zajednicom KS organizira doček Nove godine na otvorenom tokom tri praznične noći

Dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić na press konferenciji u Beogradu povodom prezentacije programa ‘Sarajevo, novogodišnji centar regije’ kazao je da bi lično pozvao Beograđane da budu gosti u Sarajevu, ‘da zajedno ispratimo 2018. i dočekamo Novu 2019. godinu.

“Dijeliti radost sa prijateljima, naše je zadovoljstvo, a i prilika da te trenutke pretvorimo u nezaboravne životne uspomene!”, rekao je Šarić u Beogradu.

Pored sarajevskog dogradonačelnika Šarića, konferenciji za medije održanoj danas u galeriji „Beograd na vodi“, prisustvovali su i iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo Adisa Kušundžija i glavna zvijezda novogodišnjeg programa Hari Mata Hari, saopćeno je iz Gradske uprave.

Po riječima Šarića novogodišnji spektakl sigurno će biti kulminacija još jedne uspješne turističke godine za Sarajevo i Bosnu i Hercegovini u posljednjih četvrt vijeka, te najava nastavka turističke ekspanzije koja postaje motor ukupnog ekonomskog razvoja glavnog grada i cijele države.

Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, u saradnji sa gradskim općinama, i Turističkom zajednicom KS organizira doček Nove godine na otvorenom tokom tri praznične noći.

Novogodišnja proslava će početi u noći 30. decembra u samom centru grada izvedbom dobro poznatih evergreen i klasičnih kompozicija.

U novogodišnjoj noći centralnu binu ispred Vječne vatre do usijanja će dovesti jedna od najvećih regionalnih zvijezda Hari Mata Hari, da bi novu 2019. godinu, 1. januara započeli sa spektakularnim koncertom još jednog Sarajlije, Branka Đurića Đure i njegovog kultnog benda Bombaj štampa.

– U Beogradu sam održao desetine koncerata, volim ovaj grad i želim vas sve pozvati da budete u Sarajevu za Novu godinu. Kao dijete, maštao sam o koncertu koji ću pokloniti svom gradu, stoga sam veoma sretan da ću ispred Vječne vatre zapjevati svoje najljepše pjesame. Obećavamo spektakl i sjajnu zabavu – rekao je Hari Mata Hari.

Kušundžija je naglasila da ovogodišnja zimska sezona uskoro počinje te da će „Sarajevo sa prvim snijegom ugostiti i prve goste na našim olimpijskim planinama“.

Poslije press konferencije građanima Beograda je podijeljen promotivni materijal dočeka Nove 2019. na otvorenom u glavnom gradu BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.