Nova školska godina

Besplatan prevoz za sve učenike u Ljubuškom

ljubuski-panorama-stadion

U ove svrhe bit će izdvojeno oko 800.000 konvertibilnih maraka

Svim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Ljubuškog u ovoj školskoj godini prevoz će biti u potpunosti besplatan.

Vršitelj dužnosti gradonačelnika Vedran Markotić potpisao je jučer zaključak o finansiranju troškova prevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Grada Ljubuškog u školskoj 2020./2021. godini. Kako bi ostvarili pravo na korištenje potpuno besplatnog prevoza, roditelji učenika su dužni popuniti odgovarajuću izjavu i dostaviti je u školu najkasnije do 18. septembra ove godine.

Kako je precizirao Markotić, u ove svrhe bit će izdvojeno oko 800.000 konvertibilnih maraka, što je skoro dvostruko više u odnosu na dosadašnja izdvajanja za subvencioniranje prevoza učenika.

– Zbog specifičnosti situacije i činjenice da je velik broj obitelji ove godine financijski zakinut pojavom koronavirusa, tražimo načina da im olakšamo i na sebe preuzmemo one troškove koje možemo, naravno, sukladno proračunskim mogućnostima. Jedna od mjera kojima ćemo roditeljima zasigurno olakšati ovu školsku godinu je besplatan prevoz učenika za što će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 600.000 KM, a iz budžeta Zapadnohercegovačkog kantona 200.000 KM – ističe Markotić.