Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Grad Sarajevo

Besplatno klizanje uz brojne zabavne sadržaje od sutra u Centru “Safet Zajko”

klizaliste safet zajko (1)

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je zimske sezone stanovnicima te općine i grada Sarajeva omogućila besplatno klizanje na otvorenom, na ledenoj plohi u Centru “Safet Zajko”.

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju od sutra, svakim danom od 10 do 22 sata. Otvaranje klizačke sezone planirano je u 12 sati, a uz klizanje posjetitelje očekuju i drugi zanimljivi sadržaji uz tople napitke i slastice.

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM za 45 minuta klizanja, s tim da će se klizaljke na dan otavaranja moći koristiti besplatno.

U Centru “Safet Zajko” slobodno vrijeme provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadržaja koji će posjetioce privući i tokom zime.

Između ostalih, nedavno je završena adaptacija objekata u kojima će se nalaziti Omladinski centar za edukaciju i kulturu, gdje će naši najmlađi i omladina moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci.

Ove godine je u saradnji sa JP “Lokom” za najmlađe posjetioce organiziran i zabavno-edukativni program pod nazivom “Novogradska bajka”. Mališani svaki dan mogu uživati u raznovrsnim igraonicama, družiti se i igrati sa maskotama omiljenih likova iz crtića “Frozen” i “Princess”, a tu je i šator s pozornicom u kojem će narednih dana biti organizirana zabava sa supermađioničarem i zabavljačima.

Bit će organizovana i zabavna sportska takmičenja, maskenbal… U navedenim sadržajima građani će moći uživati sve do 10. februara, a ulaz je besplatan.