Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bevanda: Falsificiranje povijesti ne vodi pravdi i pomirenju

vjekoslav bevanda234

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je danas da presuda, koja je izrečena jučer u Haškom tribunalu čelnicima Herceg–Bosne, izaziva šok i nevjericu jer je nepravedna, kontroverzna, pravno neutemeljena i politički obojena.

Ministar Bevanda smatra da su se potvrdile tvrdnje onih koji su Haški tribunal okarakterizirali kao politički sud, čija je uloga da prekraja povijest.

-I pored svih negativnih posljedica ove presude nužno je da se održi mir i dostojanstvo u odnosima naroda u Bosni i Hercegovini, ali i da se osigura ono što nalaže Ustav – jednakopravnost svih koji ovdje žive. Svjedočimo različitim aršinima u međunarodnom pravosuđu i to nam ne smije biti temelj u izgradnji međusobnih odnosa i ustrojstva države – naglasio je Bevanda.

Ministar Bevanda je dodao da samo pravda može dati spokoj žrtvama i njihovim obiteljima, ali da falsificiranje povijesti ne vodi ni pravdi ni pomirenju, zbog čega narodi u BiH moraju mnogo više raditi na povjerenju i međusobnom razumijevanju kako bi imali državu po mjeri svih.