Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bevanda: Završili smo svoj posao, ne vidim razloga za dalje komentare

Vjekoslav-Bevanda(1)

Ministarstvo financija i trezora BiH predložilo je sustavne izmjene Zakona o plaćama u institucijama BiH, rukovodeći se Politikom plaća i naknada za razdoblje 2015-2018. godina i postojećim zakonskim okvirima, posebice imajući u vidu odredbe Zakona o sukobu interesa koji onemogućava rad izabranim zvaničnicima u roku od šest mjeseci po isteku mandata. Ovom odredbom Zakona o sukobu interesa uskraćeno je osnovno pravo na rad i mi smo to imali u vidu kada smo predlagali zakonske izmjene.

Ovo je danas u izjavi za Fenu naveo ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, datoj povodom proizvoljnih tumačenja u medijima u vezi s Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, koji je usvojilo Vijeće ministara BiH na 32. sjednici održanoj 19. novembra 2015. godine.

– Vijeće ministara BIH na 32. sjednici podržalo je ovaj prijedlog izmjena i dopuna Zakona o plaćama i uputilo ga u parlamentarnu proceduru. Time je Vijeće ministara završilo svoj posao, te ne vidim razloga za dalje komentare jer odluka je sada na Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne na nama. Na koncu, kada smo pokrenuli izmjene i dopune ovog zakona u Ministarstvu financija i trezora BiH nismo se vodili populističkim mjerama, nego sustavnim rješenjima jer smo ispravili niz nedorečenosti u postojećem zakonu i onemogućili eventualne zlouporabe štetne po proračun – poručio je Bevanda.