Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Bezdrob i Selimović pušteni na slobodu, Tužilaštvo KS-a uložilo žalbu

15/02/2016

Namještenici Općinskog Suda u Sarajevu Ekrem Bezdrob i Pašaga Selimović koji se sumnjiče da su počinili krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog djela ili počinitelja pušteni su na slobodu nakon dva produženja pritvora, rečeno je Feni iz Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je na tu odluku već uložilo žalbu.

U objašnjenju Općinskog suda u Sarajevu stoji da nema konkretnih dokaza da bi osumnjičeni mogli uticati na svjedoke ili da bi zbog puštanja moglo doći do narušavanje javnog reda i mira.

Podsjećamo, Bezdrob i Selimović su uhapšeni početkom decembra prošle godine. Osumnjičeni su da su kao službene osobe na poslovima referenata za izvršenje krivičnih sankcija u Općinskom sudu u Sarajevu, od 2013. godine do 24. novembra 2015. godine, zahtijevali i primali dar ili obećanje dara, ili druge koristi od osuđenih osoba i advokata. Također, sumnjiče se da su neovlašteno odavali podatke koji predstavljaju službenu tajnu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.