Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ko će u vlast?

BH Blok danas organizuje sastanak u Mostaru, pozvane sve stranke na pregovore

Iz BH bloka poručuju kako prije održavanja prve sjednice žele vidjeti kakvi odnosi vladaju među strankama

Konstitutivna sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara, trebalo bi, prema najavama, da bude održana 5. februara.

Ko će u vlast, a ko u opoziciju biće jasnije nakon današnjeg sastanka koji organizuje BH blok (SDP BiH i Naša stranka), a na koji su pozvani svi politički subjekti zastupljeni u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Poziv na sastanak sa BH blokom (SDP BiH i Naša stranka) dobili su predstavnici Koalicije za Mostar 2020 (SDA, SBB, DF, SBiH i BPS), HDZ-a BiH, Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar (zajednička lista srpskih organizacija i stranaka), Hrvatske republikanske stranke i Prve mostarske partije.

Iz BH bloka poručuju kako prije održavanja prve sjednice žele vidjeti kakvi odnosi vladaju među strankama.

„Da se rješavaju konkretni problemi građana ili ćemo na sceni imati sljedećih mjeseci ono što smo gledali prilikom zadnjeg izbora gradonačelnika kada je to postala sapunica koja je trajala godinu i po dana. I nismo opterećeni da moramo ući u vlast niti smo odlučili da li ćemo biti vlast ili opozicija. Ako budemo i opozicija glasaćemo za sva ona konstruktivna rješenja koja budu predložena na GV a i sami ćemo ih predlagati“, kazao je Arman Zalihić, odbornik Gradskog vijeća Grada Mostara (SDP BiH).

Najveći broj mandata pripao je Koaliciji za Mostar 2020 (SDA, SBB, DF, S BiH i BPS) i HDZ-u BiH. Iz HDZ-a još nisu potvrdu da li će prisustvovati današnjem sastanku. U ranijim izjavama su potvrdili kako su sa svima spremni na pregovore. Iz Koalicije za Mostar poručuju kako će doći na sastanak.