BiH

sdp i ns

BH blok traži sjednicu Federalnog parlamenta o ekološkoj situaciji u Mostaru

25/06/2019

Nama u Mostaru ta sjednica, bila je od vitalne važnosti - naglasili su

Bosanskohercegovači blok (Socijaldemokratska partija i Naša stranka) traži da što prije bude sazvana tematska sjednica Federalnog parlamenta te da se razmatra pitanje ekološke situacije u Mostaru, a ‘zatim i sve ostalo što je bilo već ranije na dnevnom redu’.

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija, inače iz Mostara, kazala je danas na konferenciji za medije u Sarajevu da je njima u Mostaru rad Federalnog parlamenta uvijek, pogotovo u ovim mjesecima, od vitalnog značaja ‘zato što je grad zatrpan smećem, a nemamo kome da se obratimo.’

– Vlast na gradskom nivou ne funkcionira. Ove godine ni kantonalna vlada ne funkcionira. Kantonalna skupština ne funkcionira zato što se koalicioni partneri ne mogu dogovoriti. Nama je jedina nada Federalni parlament. Upravo iz tog razloga, mi kao BH blok, tražili smo tematsku sjednicu jer smo u stanju ekološke katastrofe. Jučer je rečeno da se sjednica prekida jer nema ništa od vitalne važnosti na dnevnom redu. Nama u Mostaru ta sjednica, bila je od vitalne važnosti – naglasila je.

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH uime SDP-a Lana Prlić podsjeća da je dnevnim redom jučerašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bila planirana rasprava o ‘zakonima od životne važnosti za stanovništvo FBiH.’

– Nažalost, imali smo parlamentarnu većinu koja nije pristala na to da napravimo pauzu dok se ne izabere novo rukovodstvo na kojem su insistirali. Oni su htjeli prekid zato što su smatrali da na dnevnom redu nije bilo ništa od problema od životne važnosti za stanovništvo, te su prolongirali sjednicu. Najviše pate građani FBiH – istaknula je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.