Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija

Bh. državljani u gepeku pokušali prokrijumčariti državljanku Austrije u BiH

granicna_policija_bih_3

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, A.S. i A.K. su lišeni slobode

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša u srijedu su spriječili krijumčarenje državljanke Republike Austrije na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Velika Kladuša, saopšteno je u četvrtak iz Granične policije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodi se da je austrijska državljanka otkrivena u prtljažniku BMW-a, austrijskih nacionalnih oznaka, prilikom detaljnog pregleda vozila na drugoj liniji graničnih provjera. Naime, pomenuta državljanka Austrije nije ispunjavala uslove za ulazak u BiH, jer nije posjedovala potvrdu o negativnom testu na virus COVID-19, a pokušali su je prokrijumčariti A.S. (1989.) i A.K. (1996.), državljani BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, A.S. i A.K. su lišeni slobode i protiv njih ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a državljanki Austrije odbijen je ulazak u BiH.

Službenici Jedinice granične policije Višegrad danas su lišili slobode S.O. (1978.), državljanku Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njom Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog krivičnog djela izbjegavanje plaćanja alimentacije. Kontrolisana je na ulasku u BiH na prelazu Vardište i u toku dana biće predata nadležnom organu, zaključili su iz Granične policije BiH.