Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH

Bh. državljanin uhapšen zbog krijumčarenja ljudi, bježao od policije

hapšenje gpbih
Foto: Granična policija BiH

Strani državljani su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje

Pripadnici Granične policije BiH 16. augusta 2023. godine lišili su slobode državljanina Bosne i Hercegovine A.Š. (1980.), nakon što je otkriven u krijumčarenju šest osoba afroazijskog porijekla koje su nezakonito ušle na teritorij BiH iz smjera Crne Gore.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Međurječje na području Čajniča i to nakon policijske potjere za putničkim motornim vozilom Toyota, bh. nacionalnih oznaka, budući da se vozač prethodno oglušio na naredbe policijskih službenika da zaustavi vozilo, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vozilo je sustignuto i u istome je zatečeno šest stranih državljana koji nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana.

O događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama vozač A. Š. lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenog, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Strani državljani su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba bit će dostavljen Tužilaštvu BiH u redovnoj proceduri, navodi se u priopćenju.