Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Gas zatražio smanjenje cijene za 14 % počevši od 1. januara

BiH

bh gas

Uprava Privrednog društva za proizvodnju i transport gasa BH-Gas d.o.o. Sarajevo dostavila je Nadzornom odboru društva prijedlog za smanjenje cijena gasa za sve potrošače za više od 14 posto, sa primjenom od 1. januara/siječnja 2016. godine.

Skupština društva BH-Gas jučer je potvrdila imenovanje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora društva, a prva sjednica zakazana je za petak, 12. februara 2016. godine. Uprava BH-Gasa očekuje da će NO Društva prihvatiti prijedlog i proslijediti ga Vladi Federacije BiH na usvajanje i donošenje konačne odluke.

U BH-Gasu naglašavaju da očekuju da će se ovo sniženje cijena u istom procentu odnositi i na krajnje potrošače, odnosno, građane Sarajeva.

Također, uprava BH-Gas očekuje da će KJKP Sarajevogas konačno početi redovno izmirivati svoje obaveze prema BH-Gasu, što do sada nije bio slučaj te je na današnji dan dug dosegao iznos od više od 73 miliona KM (uključujući i fakturu za januar 2016. godine) plus obračunate zakonske zatezne kamate u iznosu preko 17 miliona KM.

Uspostavljanje redovnog izmirivanja obaveza Sarajevogasa prema BH-Gasu je neophodno kako bismo mogli redovno izmirivati obaveze prema Gazpromu i na taj način obezbijediti uredno snabdijevanje potrošača u cijeloj Bosni i Hercegovini.