Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom dodijelio GSS-u i vatrogascima 50 mobitela za rad u ekstremnim uslovima

BiH

BH Telecom dodijelio GSS-u i vatrogascima 50 mobitela za rad u ekstremnim uslovima
Foto: D. Begović

Povodom obilježavanja 5. septembra, dana kompanije BH Telecom, danas su predstavnici ove kompanije u Sarajevu organizovali event “Pomoć je svima potrebna”.

Tom prilikom predstavnicima Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) Kantona Sarajevo i Gorske službe spašavanja (GSS) dodijeljeno je 50 komada CAT mobilnih uređaja za rad u ekstremnim uslovima.

Omer Šetić, zamjenik komandanta PVB KS istakao je važnost ovih mobilnih telefona koji su namijenjeni i za rad na visinama i za rad u vodi.

“Ovo su prvi telefoni ove vrste koje imamo. Do sada su vatrogasci morali koristiti svoje lične telefone ili ručne stanice. Ali stanice ne mogu pokriti svaki dio grada”, rekao je Šetić.

Predstavnici PVB KS i GSS-a danas su izveli i pokaznu vježbu za učenike osnovne škole “Isak Samokovlija”.

Šef Odjela za koorporativne komunikacije BH Telecoma Nađa Lutvikadić-Fočo istakla je da je pokazna vježba organizovana kako bi se djeci pokazao značaj timskog rada, ali i da bi im se predstavile ove dvije profesije.

Načelnik GSS stanice Sarajevo Edin Merzić također je podvukao važnost mobilnih telefona koje im je BH Telecom uručio danas.

“BH Telecom je prepoznao važnost GSS-a i naše potrebe. Radi se o jako dobrim telefonima koji će nam poslužiti poprilično. To će pomoći našim spasiocima”, rekao je Merzić.