Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom finansira Općoj bolnici kupovinu suvremenog respiratora (FOTO)

BiH

bh telecom donacija (3)
Foto: D. Begović

Predsjednik Nadzornog odbora kompanije BH Telecom Fuad Čibukčić uručio je danas direktoru Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Zlatku Kraviću vaučer o donaciji 100.000 KM, a novac je namijenjen za kupovinu medicinske opreme za tu bolnicu.

Direktor Kravić precizira za novinare da se radi o suvremenom respiratoru za pomoć pacijentima koji ne mogu sami disati. To su pacijenti u komi, oni s teškim povredama grudnog koša, pacijenti čija pluća ne rade.

– To je bolji i specifičniji aparat od onih koje smo ranije nabavili zato što je proces vraćanja pacijenta na normalno disanje tri puta kraći, a može se upotrijebiti i kod nekih vrsta bolesti kod kojih obični respiratori ne daju neke velike efekte kao što je npr. ptičija gripa – kazao je.

Zahvalan je kompaniji BH Telecom što je iskoristila priliku i novac koji joj je na raspolaganju uložila u zdravstvene ustanove te naglasio koliko je to uistinu potrebno tim ustanovama. Oblast zdravstva je označio kao jedan od prioriteta kojem je potrebna finansijska injekcija poput ove da bi normalno funkcionirao i uveo određene novine.

Predsjednik Nadzornog odbora kompanije BH Telecom Fuad Čibukčić kaže da je, osim što je lider na tržištu telekomunikacija u BiH, BH Telecom i ovom donacijom pokazao da je društveno odgovorna kompanija.

Ističe da će ovom donacijom doprinijeti kvaliteti rada Opće bolnice, a pozvao je i druge kompanije da slijede njihov primjer. Čibukčić je naglasio da je BH Telecom dosad donirao novac za 15 zdravstvenih ustanova u BiH.

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” jedna je od 32 institucije koja je ispunila uvjete iz javnog poziva za dodjelu donacija koji je krajem prošle godine raspisala kompanija BH Telecom.