Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. zvaničnici na iftaru u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu

Iftar u Ambasadi Turske u Sarajevu

Ambasada Republike Turske u Sarajevu je u svom sjedištu u utorak upriličila iftar kojem su prisustvovali domaćin iftara, turski ambasador Cihad Erginay, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i brojne druge zvanice iz političkog, diplomatskog, vjerskog, privrednog i kulturnog života BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Ambasador Erginay je prije iftara novinarima kazao kako je ovo dobar način da se prodube prijateljske veze između dvije zemlje.

“Kao i prošle, i ove godine smo u ambasadi organizovali iftar za brojne zvanice iz BiH. Drago mi je da smo ovdje zajedno. Ovdje su večeras i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministri i brojni naši prijatelji. Ovdje smo da gradimo mostove prijateljstva i sretni smo zbog toga”, rekao je Erginay.

Ambasade Republike Turske u Sarajevu je, kao i ranijih godina, povodom muslimanskog mjeseca posta, ramazana, i ove godine organizirala iftar za brojne visoke zvanice.

Iftaru su, pored predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Izetbegovića i reisu-l-uleme Kavazovića, prisustvovali i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, potpredsjednik entiteta RS Ramiz Salkić i druge visoki politički i vjerski zvaničnici iz BiH.

Pored zvaničnika iz BiH, iftaru su prisustvovali i čelnici turskih diplomatskih, privrednih, medijskih, vojnih i kulturnih predstavništava u BiH.