Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik stranke

BHI-KF očekuje da će osvojiti 10 mandata u ZDK i koalirati sa SDP-om i NiP-om

kenan uzunovic – fena (1)

Vlast u ZDK će, najavljuje, fomirati zajedno s političkim subjektima Narod i Pravda te Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine

Potpredsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – Fuad Kasumović iz Zenice, zenički vijećnik Kenan Uzunović, ističe kako ta stranka očekuje da će na upravo okončanim Općim izborima osvojiti oko 35.000 glasova za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona te da će predvoditi novu vlast.

Vlast u ZDK će, najavljuje, fomirati zajedno s političkim subjektima Narod i Pravda te Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine.

-S obzirom da je izlaznost u Gradu Zenica bila veća od 50 posto, očekujemo 35.000 glasova te najmanje 10 mandata u Skupštini ZDK, kao i najmanje dva direktna mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH te jedan direktan mandat u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

S obzirom da ćemo imati najviše glasova i mandata u novoj vladajućoj većini u Skupštini ZDK, predložit ćemo svog premijera te predvoditi promjene- najavljuje Uzunović, koji je nosilac liste tog političkog subjekta za ZDPFBiH.

On je kazao da je u posljepodnevnim satima, na biračkom mjestu u Stranjanima kod Zenice, promatrač NES-a udario jednog njihovog posmatrača, ali da je “policija riješila taj slučaj”.