Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

javni servis

BHRT donio odluku o privremenom uskraćivanju usluga prema RTVFBiH

bhrt rtv dom
FOTO: Pixsell

Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po tom osnovu na dan 6. maja ove godine iznose 1.590.971,69. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50 KM

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) donio je odluku da od srijede, 8. maja ove godine, od 6.00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH (RTVFBiH).

Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od decembra 2023. godine do 6. maja ove godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.

Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po tom osnovu na dan 6. maja ove godine iznose 1.590.971,69. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50 KM.

Ova odluka se odnosi na sve usluge izuzev pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije, te usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.

– Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove odluke, ali u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a, a zbog nemogućnosti dogovora sa menadžmentom RTVFBiH, bili smo prinuđeni donijeti odluku jer prethodni pozivi za izmirenje obaveza nisu imali efekta. U slučaju izmirenja obaveza, privremene mjere će biti stavljene van snage – navodi Poslovodni odbor BHRT u saopćenju za javnost.