Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Medijski partner

BHS servis Anadolu Agency obilježava 8. godišnjicu osnivanja

anadolija_logo

Servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku posljednjih godina je globalni medijski partner brojnim regionalnim događajima iz više oblasti

Ekipe Anadolu Agency (AA) u proteklih osam godina postojanja servisa na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku bile su na terenu prateći sve važne događaje kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu počevši od Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije, te Srbije.

Osnovan 11. marta 2012. godine pri Regionalnoj direkciji za Balkan u Sarajevu, servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku bio je iskorak ove medijske kuće sa stoljetnom tradicijom nakon kojeg je uslijedilo pokretanje servisa na brojnim jezicima čiji je broj danas dosegao 13.

Servis Anadolu Agency (AA) na bosanskom, srpskom i hrvatskom jeziku posljednjih godina je globalni medijski partner brojnim regionalnim događajima iz više oblasti.

Pored servisa na turskom, u okviru globalne mreže AA djeluju i servisi na engleskom, arapskom, ruskom, BHS jezicima, albanskom, makedonskom, perzijskom, dva dijalekta kurdskog, španskom, indonezijskom i francuskom jeziku.

Osnovana 6. aprila daleke 1920. godine odlukom Mustafe Kemala Ataturka u periodu oslobodilačkog rata i osnivanja Republike Turske, AA je imala historijski važnu ulogu u Turskoj jer je pronosila glas borbe turskog naroda za nezavisnost.

Tokom proteklih 100 godina AA nije posustajala u maratonskoj utrci na globalnom agencijskom i novinarskom poligonu.

Implementacijom jasne vizije rada i razvoja i poštujući principe pouzdanog, nepristrasnog, moralnog i brzog izvještavanja, AA ove godine obilježava i svoj jubilej 100 godina postojanja, čime se rijetke institucije te vrste mogu pohvaliti.