Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak sa tegeltijom

BiH “korak bliže” ka legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

magazinovic-ribic-tegeltija (1)

Podsjetio je da je ranije imao komunikaciju s ministrima civilnih poslova i sigurnosti u vezi ove oblasti te da su oni saglasni. Ranije podršku su dali entitetski ministri zdravstva Vjekoslav Mandić i Alen Šeranić

Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH održao je danas sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegletijom. Poručio je kako su “korak bliže ka rješenju” legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

“Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija je ponudio rješenje. Zadovoljan sam sastankom! Na ovoj temi nema vlasti i opozicije. Moramo svi zajedno raditi”, napisao je Magazinović nakon sastanka.

U razgovoru za N1 rekao je kako je izuzetno pozitivno što se Tegeltija uključio u iznalaženje rješenja za pitanje legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

“Možemo očekivati u narednom periodu, nadam se relativno kratkom, izradu zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga. Primarni cilje je da omogući čegalno korištenje kanabisa u medicinske svrhe u BiH”, rekao je Magazinović.

Podsjetio je da je ranije imao komunikaciju s ministrima civilnih poslova i sigurnosti u vezi ove oblasti te da su oni saglasni. Ranije podršku su dali entitetski ministri zdravstva Vjekoslav Mandić i Alen Šeranić.