BiH

vrsni RTG tehničar

BiH ostala bez još jednog medicinskog stručnjaka: Umro Rukib Mulalić

07/04/2021

Zbog teške kliničke slike izazvane zarazom COVID-19 Mulalić je posljednjih dana bio hospitaliziran u covid bolnici UKC-a Tuzla

Od posljedica infekcije koronavirusa jutros je u Tuzli preminuo poznati RTG tehničar Rukib Mulalić. Zbog teške kliničke slike izazvane zarazom COVID-19 Mulalić je posljednjih dana bio hospitaliziran u covid bolnici UKC-a Tuzla, javlja Tuzlanski.ba.

Mulalić je uz vrhunske ljudske kvalitete važio za veoma iskusnog i stručnog RTG tehničara. Rođen je 1955. godine u Lukavici kod Gračanice. Osnovnu a potom i Medicinsku školu završio je u Tuzli 1973. godine.

U JZU UKC Tuzla bio je zaposlen od 1973. godine gdje je na poslovima glavnog tehničara Poliklinike za radiologiju proveo nepunih dvadeset godina istovremeno obavljajući i stručne poslove u CT i angio dijagnostikama. Na Višoj radiološkoj školi diplomirao je 1981. godine u Sarajevu. U dva mandata obavljao je i poslove zamjenika glavne sestre JZU UKC Tuzla.

Također, kao spoljni saradnik obavljao je poslove instruktora praktične nastave iz radiološke tehnike u Medicinskoj školi u Tuzli.

Bio je dugogodišnji mentor radiološkim i višim radiološkim tehničarima. Aktivno uključen u osnivanje Komore zdravstvenih radnika TK, i Komore diplomiranih inžinjera medicinske dijagnostike F BiH. Rukib Mulalić objavio je 15 stručnih radova, te bio stručni saradnik u dva magistarska rada, educirani je ocjenjivač za poslove kvaliteta cine filma u radiološkoj dijagnosti.

Svoju profesionalnu djelatnost posljednjih godina Rukib Mulalić obavljao je u ZU Poliklinika Azabagić Tuzla na poslovima CT dijagnostike.

Sa neizmjernom tugom u srcu obavještavamo vas da nas je napustio i otišao na bolji svijet nas Rukib Mulalić .
U ime kolektiva Poliklinike Azabagić izražavamo iskreno saučešće porodici.😞😞😞

Posted by Poliklinika Azabagic Stomatologija i Dijagnostički centar on Utorak, 6. April 2021.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.