Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka i Fojnica

BiH u jednom danu ostala bez dva ugledna medicinska radnika

medicinski radnici

Tokom jučerašnjeg dana saopšteno je da su umrli primarijus doktor Milutin Vučkovac iz Banje Luke, te Zijada Salihagić, direktorica Doma zdravlja Fojnica

Bosna i Hercegovina je ostala bez dvoje medicinskih radnika.

Tokom jučerašnjeg dana saopšteno je da su umrli primarijus doktor Milutin Vučkovac iz Banje Luke, te Zijada Salihagić, direktorica Doma zdravlja Fojnica.

Milutin Vučkovac, koji je bio član Udruženja logoraša Drugog svjetskog rata, preminuo je 87. godini.

Doktor Vučkovac biće sahranjen u subotu u 13.00 sati na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija”.

Zijada Salihagić, kantonalna poslanica u Skupštini Srednjobosanskog kantona i direktorica Doma zdravlja Fojnica, preminula je iznenada, a njena smrt pogodila je mnoge.

“S velikim bolom i tugom vas obavještavamo da nas je zauvijek napustila naša dugogodišnja članica i draga prijateljica, predsjednica Općinske organizacije Žene SDA Fojnica, kantonalna zastupnica u Skupštini SBK i direktorica Doma zdravlja Fojnica, Zijada Salihagić. Naša Zijada, žena vedrog duha i širokog osmijeha, naš veliki borac je, nažalost, izgubila svoju posljednju bitku. Teško je riječima opisati osobine koje su je krasile kao čovjeka, vrijednu i aktivnu članicu SDA i bosanskohercegovačkog društva, kao i ogromnu prazninu koju je ostavila iza sebe”, naveli su između ostalog iz organizacije”, naveli su iz organizacije Žene SDA SBK.