BiH

Ministarsvo finasija i trezora

BiH uplatila 500.000 KM pomoći žrtvama zemljotresa u Hrvatskoj

02/02/2021

Ministarstvo finansija i trezora BiH odmah je realiziralo te odluke Vijeća ministara BiH i sredstva doznačilo korisnicima

Nakon što je jučer na sjednici Komisije za budžet i finansije Zastupničkog doma PSBiH usvojena zastupnička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta „kojom se od Vijeća ministara BiH traži da izdvoji sredstva za pomoć žrtvama potresa u Hrvatskoj u minimalnom iznosu od 300.000 KM“, Ministarstvo finansija i trezora BiH objavilo je da je za tu namjenu iz budžetske rezerve već uplaćeno 500.000 KM.

Naime, Vijeće ministara BiH je na inicijativu Ministarstva finansija i trezora BiH na 42. sjednici, održanoj 12. januara 2021., usvojilo odluku kojom se za saniranje posljedica potresa iz tekuće rezerve izdvaja 100.000 KM općini Kostajnica koja je na granici s Hrvatskom i pretrpjela je značajnu štetu.

Na istoj sjednici usvojena je i odluka o izdvajanju 500.000 KM iz tekuće rezerve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem decembra 2020.

Ministarstvo finansija i trezora BiH odmah je realiziralo te odluke Vijeća ministara BiH i sredstva doznačilo korisnicima, saopćeno je iz te institucije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.