Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđeno Fokusu 

BiH uputila zahtjeve za nabavku 578.000 doza vakcine Pfizeru i ambasadama Kine i Rusije

Federacija BiH želi kupiti po 100.000 doza Gamaleya i Sinopharm cjepiva, te 200.000 doza BioNTech-Pfizer, Republika Srpska 80.000 Sinopharm i 50 000 BioNTech-Pfizer, Brčko distrikt po 20.000 Gamaleya i Sinopharm i 8.000 BioNTech-Pfizer

Ministarstvo civilnih poslova BiH proslijedilo je objedinjene zahtjeve za direktnom nabavkom vakcine protiv Covid 19 , a koje su ispostavile entitetske vlasti i Brčko distrikt predstavništvu Pfizer-a u BiH, te ambasadama Rusije i Kine u BiH, potvrđeno je za Fokus u tom ministarstvu.

S. DEGIRMENDŽIĆ

-Federacija BiH želi kupiti po 100 000 doza Gamaleya i Sinopharm cjepiva, te 200.000 doza BioNTech-Pfizer,Republika Srpska 80.000 Sinopharm i 50.000 BioNTech-Pfizer, Brčko distrikt po 20.000 Gamaleya i Sinopharm i 8 000 BioNTech-Pfizer- naveli su za Fokus iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Na naš upit o tome ima li nekih novosti u vezi s naručenim vakcinama putem Covax mehanizma , te onih naručenih putem Evropske unije iz Minsitarstva civilnih poslova BiH kažu da čekaju dalje instrukcije.

-Kada je riječ o nabavi kroz mehanizme COVAX i EU, Ministarstvo civilnih poslova BiH, u koordinaciji sa nadležnim institucijama entiteta i Brčko distrikta, realiziralo je sve zadatke u skladu sa njihovim instrukcijama i zahtjevima i trenutno čekamo daljnje instrukcije u vezi sa vrstom, količinom i terminom isporuke cjepiva. Kao što je to više puta naglašeno, očekujemo da će cjepivo biti isporučeno u prvom kvartalu ove godine- naveli su iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

S obzirom na to da je Ministarstvo civilnih poslova BiH nedavno jobjavilo Javni poziv za dostavljanje ponude za nabavku uslova uvoza, skladištenja i transporta za koji je rok istekao 21.januara, pitali smo u kojoj je fazi poziv, odnosno koliko se zainteresiranih javilo na ovaj poziv.

-Tenderska procedura u vezi sa javnim pozivom za koji se interesujete je u toku i Ministarstvo ne može davati informacije o postupku koji traje- odgovorili su iz Ministarstva civilnih poslova BiH.